Sárvárról

Sárvár Magyarország egyik legfelkapottabb fürdővárosa. Hangulatos, látnivalókban gazdag, gyógyvizéről ismert kisváros, melynek bája minden városba látogató túristát elvarászsol. Sokszínűsűgével tökéletes hely a kikapcsolódásra.

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Az élménymedence egész évben különleges fürdőélményt kínál pezsgőfürdővel, masszázsfúvókkal, fekvőpadokkal, gejzírrel, sodró folyosóval, víz alatti láb- és testmasszázzsal. A fürdő egyik legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz.

Az egyik az 1200 m mélységben található, 43 °C-os alkáli hidrogén-karbonátos víz, amely mozgásszervi betegségek, reumatológiai panaszok kezelésére, valamint sportsérülések, törések, ortopéd műtétek utáni rehabilitációra alkalmas.

A másik a 83 °C-os magas sótartalmú gyógyvíz, melynek nagyon kedvező a hatása egyes nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.

De sárvári gyógyfürdő nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyók Mekkája, hanem a gyermekes családoké is, akiket gyermekmedencék, csúszdák és egy külön kis babavilág vár a fürdő épületében. A 3 évnél nagyobb kisgyermekeket szakképzett gyermekfelügyelők szórakoztatják, amíg a szülők valamilyen wellness-kezelést próbálnak ki.

A kisbabás szülők életét pelenkázóhelyiség, baba-mama szoba, babamelegedő, és mikróval, illetve bébiétel-melegítővel felszerelt babakonyha teszi könnyebbé, a babák szórakoztatásáról pedig bébicsúszda, bébipancsoló és gyermek-kalandmedence gondoskodik.

Fürdőzés után érdemes elindulni a városban és megismerkedni műemlékeivel, történelmével, hagyományaival. Nevét a város szívében található Nádasdy-várról kapta. A vár honfoglalás kori földvárból épült ki a XIV. században. A középkori vár helyén a XVI. században épült az ötszögű erődítmény, reneszánsz stílusban. A várárkon keresztül vezető híd, mely a kaputoronyhoz vezet, a XIX. században készült. A kosáríves kapu 1589-ben épült, alkotója Donato Grazioli. Nádasdy-vár lovagtermét csatajeleneteket és ótestamentumi témákat ábrázoló freskók díszítik. A kultúrára éhes túristák a Nádasdy-várban megismerkedhetnek a vár, valamint a Magyar huszárság történetével, az ott található Nádasdy Ferenc múzeumban.

Foglalás

 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  *
 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  *
 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  Név*
 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  Cím*
 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  Telefon*
 • Hibás formátum
  E-mail*
 • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  *
 • Ellenőrzés Helytelen kód, kérjük ismételje újra.
  Ellenőrzés*
 • Írja be a képen látható kódot!
  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Szépkártya elfogadó hely

H-9600 Sárvár, Markusovszky utca 2., Földszint 1.
Mobil: +36 30 947 7088 (Kovács Erik)
Telefon / FAX: +36 95 323 984
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.